Kuidas teha väikese lapse kõrvalt trenni?

Ärkasin hommikul valutavate jalalihaste ja millegipärast ka õlavöötmelihastega. See kinnitab mulle, et minu eilsest trennis oli kasu ja peaksin teiega ka oma suurt motivatsioonitulva jagama. Äkki nakatan siis teid ka pisikese trennipisikuga. Igatahes, alates Miabeli sünnist on olnud tunne, et lapse kõrvalt on võimatu trenni teha. Vähemalt mul tuli vabandusi igast ilmakaarest – lapse kõrvalt ei jõua, ta võtab kogu aja ära, laps ei lase, kui ta magab, siis peab muude koduste toimetustega tegelema, kodus ise ei saa midagi teha, ma olen liiga väsinud, spordiklubisse minekuks pole last kusagile panna, ilm on halb jne jne. Usun, et ma suudaksin kõikide emade eest siia terve pika nimekirja teha – tegelikult lausa enda eest 😀

img_2350.jpg

Mia elu esimene pats

Umbes nädal pärast Mia sündi läksin ma aeroobika- ja rühmatreeningute treeneri koolitusele. Ausalt, parim otsus mis ma tegin. Esimesel korral pidin end natuke tagasi hoidma, et mitte endale viga teha, aga ma olen ülirahul, et ma sinna minemist ära ei jätnud. Ma ei ole siiani aeroobikatreeneri tööd vaadanud, aga põhiline, mis ma sealt iseenda jaoks sain on teadlik lihastreening. Ma reaalselt tean nüüd, kus mis lihas asub ja kuidas erinevaid lihasgruppe OMA KEHARASKUSEGA treenida. Sain neid oskusi kasutada korvpallihooaja lõpus oma armsate tantsutüdrukute peal ja ühtlasi annab see mulle ideaalse võimaluse treenida ka kodus, ilma et ma peaksin leidma võimaluse Mia kõrvalt kusagile jõusaali minna.

IMG_2369

Praeguste ilmadega on mõnus lühikeste riietega trenni teha – päevitus pealekauba

Kui aus olla, siis ma olen neid oskusi ikka väga vähe ära kasutanud. Vahel harva unustan ma kõik need vabandused, võtan end kokku ja teen kodus ühe mõnusa trenni. Ma olen totaalselt seda  tüüpi inimene, kellele meeldib koos seltskonnaga treenida. (Sellepärast ma olengi õnnelik, et tantsutreeneri amet vähemalt sunnib mind trenni tegema). Ma lihtsalt ei suuda end üksi kokku võtta, kuna pähe tulevad need kõik 100 vabandust, mis üleval juba loetletud olid. Nüüd viimasel ajal olen ma aga otsustanud, et aitab, on aeg end kokku võtta. Lõppkokkuvõttes teen ma trenni ju enda jaoks mitte kellegi teise – mina ise olen see, kes saab sellest heaolutunde  ja kes näeb reaalseid tulemusi. Ühesõnaga, ma andsin endale lubaduse ja panin ka kusjuures kirja, et ma teen vähemalt 3-4x nädalas trenni.

Ma avastasin eile ülihea mooduse: jooksin vankriga Mia lõunaunne ja siis ise tulin terrassile kõhu- ja kere külgmisi lihaseid treenima. Plaanisin küll rohkem, aga paraku Mia otsustas lühikese lõunauinaku teha. Kui Siim lõpuks laagritest tagasi on, siis ma püüan teile teha pisikesed vlog’id erinevate lihasgruppide treeningutest. Äkki leiate teie ka enda jaoks mõne harjutuse, mida teil on kodus mõnus teha. Ma olen harjutused välja valinud täiesti katsetamise teel – katsetanud ja vaadanud, missugused mulle enim sobivad ja tulemusi kaasa toovad (järgmisel päeval trenni tagajärjel lihaseid tunnen). Minu kogemus näitab, et lapse kõrvalt saab ilusti trenni teha, isegi kui ta üleval on, aga mitte väga pikalt. Eriti siis kui laps on sama suur aktivist nagu Mia. Tal lihtsalt peab jõudma silma ka peal hoida.

IMG_2381

3,43km jooksu ja tibu tudus mõnuga

Ühesõnaga, kui on kedagi, kes on veel juuli kuus Peetri kandis ja alates augustist Laagris, siis ma ootan suurima heameelega teid endaga koos trenni tegema. Seltskonnaga on motivatsioon kõrgem ja kohusetunne suurem ning muidugi lõbusam. Või siis alustage ka koos minuga seda 3-4x nädalas trennitegemist ja jagage oma trennimuljeid minu postituste all. Motiveerime üksteist trenni tegema ja näitame kõikidele vapratele emmedele, et iseenda jaoks võetud trenniaeg on tegelikult parim. Mina tunnen end küll täna ülihästi ja hoolimata valutavatest lihastest plaanin täna lõunal jälle Mia vankrisse panna ja rulluisutama minna. Ning pärast teen jala- ja tuharalihastele mõned harjutused. 🙂 Kuidas teil on? Kas ja kui tihti te trenni jõuate? Ja kas peate üldse trenni tegemist enda jaoks oluliseks?

IMG_2382

See maailma parim trennijärgne väsinud tunne

PS. Natuke teemavälist ka. Käisime eile korteris. Rõdu on endale piirete raamid saanud ja Siim sai vannitoa- ja wc tasapinnad teist korda lakitud. Ehk siis jälle sammuke lähemale meie päris oma kodule.

IMG_2405

Minu maailma kõige tublim kihlatu

Saadan kallistused ja hunnikutes trennimotivatsiooni! 🙂

Jana