Kuidas teha väikese lapse kõrvalt trenni?

Ärkasin hommikul valutavate jalalihaste ja millegipärast ka õlavöötmelihastega. See kinnitab mulle, et minu eilsest trennis oli kasu ja peaksin teiega ka oma suurt motivatsioonitulva jagama. Äkki nakatan siis teid ka pisikese trennipisikuga. Igatahes, alates Miabeli sünnist on olnud tunne, et lapse kõrvalt on võimatu trenni teha. Vähemalt mul tuli vabandusi igast ilmakaarest – lapse kõrvalt ei jõua, ta võtab kogu aja ära, laps ei lase, kui ta magab, siis peab muude koduste toimetustega tegelema, kodus ise ei saa midagi teha, ma olen liiga väsinud, spordiklubisse minekuks pole last kusagile panna, ilm on halb jne jne. Usun, et ma suudaksin kõikide emade eest siia terve pika nimekirja teha – tegelikult lausa enda eest 😀

img_2350.jpg

Mia elu esimene pats

Umbes nädal pärast Mia sündi läksin ma aeroobika- ja rühmatreeningute treeneri koolitusele. Ausalt, parim otsus mis ma tegin. Esimesel korral pidin end natuke tagasi hoidma, et mitte endale viga teha, aga ma olen ülirahul, et ma sinna minemist ära ei jätnud. Ma ei ole siiani aeroobikatreeneri tööd vaadanud, aga põhiline, mis ma sealt iseenda jaoks sain on teadlik lihastreening. Ma reaalselt tean nüüd, kus mis lihas asub ja kuidas erinevaid lihasgruppe OMA KEHARASKUSEGA treenida. Sain neid oskusi kasutada korvpallihooaja lõpus oma armsate tantsutüdrukute peal ja ühtlasi annab see mulle ideaalse võimaluse treenida ka kodus, ilma et ma peaksin leidma võimaluse Mia kõrvalt kusagile jõusaali minna.

IMG_2369

Praeguste ilmadega on mõnus lühikeste riietega trenni teha – päevitus pealekauba

Kui aus olla, siis ma olen neid oskusi ikka väga vähe ära kasutanud. Vahel harva unustan ma kõik need vabandused, võtan end kokku ja teen kodus ühe mõnusa trenni. Ma olen totaalselt seda  tüüpi inimene, kellele meeldib koos seltskonnaga treenida. (Sellepärast ma olengi õnnelik, et tantsutreeneri amet vähemalt sunnib mind trenni tegema). Ma lihtsalt ei suuda end üksi kokku võtta, kuna pähe tulevad need kõik 100 vabandust, mis üleval juba loetletud olid. Nüüd viimasel ajal olen ma aga otsustanud, et aitab, on aeg end kokku võtta. Lõppkokkuvõttes teen ma trenni ju enda jaoks mitte kellegi teise – mina ise olen see, kes saab sellest heaolutunde  ja kes näeb reaalseid tulemusi. Ühesõnaga, ma andsin endale lubaduse ja panin ka kusjuures kirja, et ma teen vähemalt 3-4x nädalas trenni.

Ma avastasin eile ülihea mooduse: jooksin vankriga Mia lõunaunne ja siis ise tulin terrassile kõhu- ja kere külgmisi lihaseid treenima. Plaanisin küll rohkem, aga paraku Mia otsustas lühikese lõunauinaku teha. Kui Siim lõpuks laagritest tagasi on, siis ma püüan teile teha pisikesed vlog’id erinevate lihasgruppide treeningutest. Äkki leiate teie ka enda jaoks mõne harjutuse, mida teil on kodus mõnus teha. Ma olen harjutused välja valinud täiesti katsetamise teel – katsetanud ja vaadanud, missugused mulle enim sobivad ja tulemusi kaasa toovad (järgmisel päeval trenni tagajärjel lihaseid tunnen). Minu kogemus näitab, et lapse kõrvalt saab ilusti trenni teha, isegi kui ta üleval on, aga mitte väga pikalt. Eriti siis kui laps on sama suur aktivist nagu Mia. Tal lihtsalt peab jõudma silma ka peal hoida.

IMG_2381

3,43km jooksu ja tibu tudus mõnuga

Ühesõnaga, kui on kedagi, kes on veel juuli kuus Peetri kandis ja alates augustist Laagris, siis ma ootan suurima heameelega teid endaga koos trenni tegema. Seltskonnaga on motivatsioon kõrgem ja kohusetunne suurem ning muidugi lõbusam. Või siis alustage ka koos minuga seda 3-4x nädalas trennitegemist ja jagage oma trennimuljeid minu postituste all. Motiveerime üksteist trenni tegema ja näitame kõikidele vapratele emmedele, et iseenda jaoks võetud trenniaeg on tegelikult parim. Mina tunnen end küll täna ülihästi ja hoolimata valutavatest lihastest plaanin täna lõunal jälle Mia vankrisse panna ja rulluisutama minna. Ning pärast teen jala- ja tuharalihastele mõned harjutused. 🙂 Kuidas teil on? Kas ja kui tihti te trenni jõuate? Ja kas peate üldse trenni tegemist enda jaoks oluliseks?

IMG_2382

See maailma parim trennijärgne väsinud tunne

PS. Natuke teemavälist ka. Käisime eile korteris. Rõdu on endale piirete raamid saanud ja Siim sai vannitoa- ja wc tasapinnad teist korda lakitud. Ehk siis jälle sammuke lähemale meie päris oma kodule.

IMG_2405

Minu maailma kõige tublim kihlatu

Saadan kallistused ja hunnikutes trennimotivatsiooni! 🙂

Jana

Posted by

Ma teen tihti rohkem kui esmapilgul tundub, et jõuda võiks. Armastan enda turundusalast tööd, tantsimist, ürituste korraldamist, kodu sisustamist ning loomulikult ka oma perekonda. Mul on imearmas tütar Mia Isabela ja tõeliselt toetav abikaasa Siim-Sten. Meie kõigi nimedest kokku tulebki meie blogi nimi JAnaMIaSIim - JAMISI. Blogi kannab meie kõigi nime, kuna kajastan siin meie pere tegemisi. Praegu on välja kujunenud nii, et mul on igaks aastanumbriks varutud vähemalt üks suur ja pöörane eesmärk, mis tuleb ära täita. Üle-eelmisel aastal oli selleks "Naabrist parem" saate võit, eelmisel aastal meie pulma korraldamine ja sel aastal kõige pöörasem - enda maja ostmine, ehitamine ja sisustamine. Praegusel hetkel saadki siin blogis end hästi kursis hoida sellega, kuidas valmib meie Veneetsia. Just, lugesid õigesti, kolisime mere äärsesse majja, mille nimi on Veneetsia. Ühtlasi plaanime ka kirjutada, mida tähendab tegelikult meie pere jaoks Tallinnast teise Eesti otsa mereäärsesse külla kolimine. Keerasime elud pea peale ja peame ilmselt veel mõnda aega enda elu korda seadma. Aitäh, et elad minu pere tegemistele kaasa.

10 thoughts on “Kuidas teha väikese lapse kõrvalt trenni?

 1. Mul ei ole küll last veel. Liiga noor veel selleks 😉
  Aga jutt tuleb trennist, siis mina armastan just iseseisvalt või samuti grupis teha. Teen ise kodus ega käi jõusaalis, kuigi paar korda olen mõelnud, et peaks sinna minema. Samas olen teinud küll vähem, kui lubanud aga tulemusi on näha. Ma ei hakka oma blogi siia reklaamima, sest seal olid mõned pildid. Igatahes käisin ka nädalavahetusel üle pika aja uuesti jooksmas. Ma ei ole eriti jooksul erinevaid vaid pigem meeldib harjutusi teha.
  Soovin ilusat päeva jätku!
  Soovides,
  Blogija Sigrid Tamme ❤️

  Meeldib

 2. Jooksen 4-5x nädalas. Distantsid on erinevad, nii kuidas kava ette annab. Eile nt oli ette nähtud 1h40min jooksu ja selle aja sees siis 16.4km läbida. Olin tempos pisut kiirem paraku ja aega jäi ülegi.
  Tegelikult peaks hantlitelt ka tolmukorra maha lükkama ja neid kasutama paar x nädalas.
  Kükid peaks ka nädalasse sisse lükkama paaril päeval.
  Oi kuidas tahaks jõuda kõike, nt ratast ja rulli, paraku ei saa end üle ka koormata, siis teengi ratas vähe tagasihoidlikumalt koos vanema piigaga.
  Täna annavad jalalihased ilusti endast märku jälle.
  Sellesse nädalasse peaks ideaalis veel üks poolmaraton mahtuma (heheee leian sada vabandust ilmselt) ja laupäeval on Südasuvemaratoni jooksukas Võsul, seal olen tagasihoidlikul 7.7km rajal.

  Meeldib

   1. Lihast, luust ja tihti tundub, et PEKIST, kolme tütre ema. Raudnaisest on asi ikka kilomeetrite kaugusel.
    Aga aitäh ikka 🙂 väike motivatsioonilaeng taas.

    Meeldib

 3. Üldse mitte paha pärast aga ma ei näe vankril käsipidurit. Jooksu ja rulluisutamise juures on ohutum ( ja vist ka mingi nõue – ei ole kursis) kasutada käsipiduriga käru. Mõnusaid trenne!

  Meeldib

  1. Oi kui tore tähelepanek. Nüüd ma tean, et uut vankrit otsides peaks küsima kohe ka käsipiduri kohta. Mina isegi ei teadnud, et selline asi olemas on. Joostes ma nii suurt vajadust ei näe, aga rulluisutades kuluks vägagi ära. 🙂

   Meeldib

 4. Mul on kodus 1a8k väga aktiivne plika, kelle kõrvalt üritan ka trenni teha. Praegu tundub, et tema lõunaune aeg on parim aeg. Olen viimased 15 a tantsuõpetaja ja koreograafi ametit pidanud (milline kokkusattumus!) ja hoidnud on vormi tänu treeningutele. Nüüd peale lapsepuhkust üritan end uuesti vormi ajada. Vahepeal tegin joogat, Joogaruum on lemmik, aga linna Laagrist iga kord on raske sõita (kokkusattumus nr 2 – elan Laagris!). Nii ma lähenen oma treeningutele suvel loominguliselt – käin Harku metsas jooksmas (kui mees on lapsega), sõidame kõik koos ratastega uut rattateed avastama (viimati 17 km ring), teen kodus joogat ja muid harjutusi või toimetan oma armsa 10,5 kg “hantli” Mariaga 🙂

  Meeldib

  1. Oi kui äge, nii palju kokkusattumusi. Peame siis Laagrisse oma treeningkoha tegema 🙂 Ma ise mõtlen ka, et linna on päris keeruline trenni minna ja lähedal vist midagi ka otseselt ei ole.

   Meeldib

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s