Saime oma mõnusa rõdu valmis

Tsauu, armsad lugejad.

Sel korral on eriti pikk paus jäänud. Mul on terve selle nädala olnud tunne, justkui midagi nii erilist ei oleks toimunud, mida teiega jagada. Aga praegu ma siin mõtlen, et kas peakski alati postitus sisaldama väga erilisi ja ägedaid toimetusi. Lõppkokkuvõttes oleme me oma loomult üsna kodused inimesed nagu vist enamik eestlasi ja ehk on aegajalt igapäevaste tegevuste kirja panemine ka tervitatav. Vähemalt endal on ilmselt aastate pärast väga põnev lugeda, et missugust elu me siis elasime.

IMG_4062

Miale nii meeldib joonistada

Nagu viimasel ajal kombeks, siis Siim veetis taaskord terve nädala hommikupoolikud pisikeste poistega jalkalaagris ja õhtuti andis trenne veel otsa. Meie Mia Isabelaga saime palju aega kahekesi veeta. 🙂 Olen püüdnud võimalikult palju aega temaga värskes õhus veeta, seda siis kas rõdul, õues jalutades või mänguväljakul mängides. Sel nädalal ilmadega ikka väga vedas ka ja oli lausa patt seda kasutamata jätta. Mis on väga äge – Mia sai endale meie majast, ainult korrus all poolt sõbranna Anelle. Minu meelest on väga vahva, et nüüd on Mial väga lihtne kellegagi mängida ja tulevikus üksteist õue kutsuda. Teise lapsega on ikka ju toredam mängida kui koguaeg ainult emme ja issiga. Anelle ema Merit on ka väga armas ja jutukas (mulle iseloomult üsna sarnane, mis on vist põhjendatav sellega, et mõlemad oleme kaksikud), tänu millele on laste mänguaeg mulle ka huvitav ja tore.

IMG_3856

Sõbrannad vallutasid kahekesi Mia pesa 

Sellest kirjutades tabasin end mõttelt, et siinne Kasekodu rajoon on üldse nagu üks pisike küla, kus kõik naeratavad kõigile, ütlevad tere ja on üleüldse selline mõnus kogukonna tunne. Ma ise olen pärit Pärnumaalt pisikesest Vahenurme külast, kus majad asetsesid samamoodi ringiratast, keskel olid mänguväljakud, lapsed mängisid alati koos ja kõik tundsid kõiki – siin on mul nii suur äratundmisrõõm, justkui oleksin sattunud tagasi lapsepõlvekoju. Ma ise olen oma vanematele meeletult tänulik, et sain sellises keskkonnas üles kasvada ning loodan, et Mial on kohe siin Tallinna kõrval natukenegi sama tunne. Siin ringi jalutades saab nautida rahu, vaikust ja mõnusat olemist. Ükspäev kui Mia vankris magama jäi, siis ma lihtsalt istusin jõe äärde pingi peale ja vaatasin jõge. Nii mõnus ja rahustav.

IMG_3867

Selline maagiline ja rahulik koht meil Kasekodus

Kolmapäeva õhtul käisime Siimu sõbral külas. Meil on tekkinud mõnus pisike sõprusringkond, kellega saame vähemalt paar korda kuus üksteise juures kokku. Oleme tegelt Siimuga nii ammu rääkinud, et meile meeldiks kui saaks kellegagi niiviisi, kuna oleme tegelt ju sellises vanuses alles, kus enamik sõpru ringi rändab ja pidutseb. Meie vanuseid kodukanasid on vähe. 😀 Igaljuhul on Siimul kaks jalka kaudu tulnud sõpra Karl ja Jüris, kellel on imetoredad naised Loore ja Mona. Siimul jätkub alati meestega juttu pikemaks ja minul on naistega algusest peale ülihea klapp olnud. Kõik on nii siirad, südamlikud, aga samas targad ja lõbusad. Mia ootab, et Jürise ja Mona paari kuune Sonja juba natuke suuremaks kasvaks ning saaks temaga mängida ja sikutada, ilma et kõik koguaeg keelaks 😛 Oeh… ma avastasin praegu, et minust on saanud ikka tõeline pereinimene ja emme. Ma tõepoolest väärtustan ja hindan selliseid sõprussuhteid ja üheskoos veedetud õhtusööke väga.

IMG_3859

Käisime teisipäeval passipilte tegemas, no niiii nupsud tulid

Neljapäeval tegime me Miaga rõdu korda ja mõnusaks. Sel aastal saates ju rõdude kujundamist ei olnud, kuna rõdud lihtsalt ei jõudnud selleks ajaks valmis. Tõmbasime põrandad puhtaks, panime rõdumööbli paika ja nii Miale kui ka meile kiiged üles. Mia sai oma kiige Naabrist parema saate avatud uste päeval kui Digris käsitöökiikude tegijad tulid ja talle selle imeilusa kiige kinkisid. See kiik sobiks oma disainilt ideaalselt ka tibu tuppa, aga mõtlesime, et praegu on tal mõnusam värske õhu käes kiikuda ja kinnitasime selle rõdu kandepostide külge. Mina tegin algust, aga kuna sõlmida tuli nii kõrgelt, siis olin siiski sunnitud Siimu ära ootama, kes selle lõplikult üles sai. Ma arvan, et pole olemas last, kes ei armastaks kiikumist. Mia issilt päritud suurele suule tuleb alati megasuur naeratus kui ta kiikuma panen. Endale ostsime me Jyskist 10€ valge linasest võrkkiige. Ma ei tea, kas seda tegelt saab võrkkiigeks nimetada, kuna ta ju pole võrgust. 😀 Aga no, igaljuhul sellise, milles saab sees lamada ja mõnuleda. Mulle tundus justkui Siim arvas, et tema sellest kiigest väga ei hooli, aga kui ta selle üles sai, siis enam ma teda sellest välja ei saanud. 😀 Ja meie rõdu oligi valmis. Seal võiks tõesti tundide kaupa lihtsalt mõnuleda. Ükspäev kui Mia lõunaund magas, siis mina lihtsalt lamasin seal, nautisin värsket õhku ja lugesin Pulmaraamatut, mille Siim mulle valentinipäevaks kinkis.

IMG_3887

Nii mõnus lebokas

IMG_3904

Nii suur kiikumisrõõm

IMG_3949

Minu uus lemmikpaik

Neljapäeva õhtul käisin ma trenni andmas. Saime puhastatud ja selgeks esimese koreograafia uueks korvpallihooajaks. Ma lihtsalt jumaldan seda tunnet, kui saan uue koreograafia valmis. Ja eriti hea energialaksu annab kui see saab ka tüdrukutel selgeks ning ma näen reaalselt lõpliku tervikpilti, et kuidas see massiga mõjub. Üks asi on üksi tantsida, aga massiga on efekt alati teine ja mina ju peangi alati mõtlema, et kuidas massiga äge oleks, sest kava peab suurel korvpalliplatsil ägedalt ja efektselt mõjuma. Kasutan juhust ja siin ma siis nii muu seas mainin ära, et ma ootan 16+ tantsijaid enda väga armsa ja südamliku grupiga liituma juba tuleval neljapäeval kell 19.30. Lisainfo leiad siit. Ma püüan oma trennides alati hoida väga positiivset meeleolu, head läbisaamist, aga samal ajal tahan, et iga trenn oleks ka füüsiliselt raske ja ka vaimselt  pingutust nõudev. Niiviisi tunneb iga tantsija end pärast trenni hästi.

IMG_3843

Mia on ka juba suur tantsulõvi

Nädalavahetus on justkui märkamatult käest ära kadunud. Käisime Miaga mitu korda jalutamas ja mänguväljakul. Õhtuti ja nädalavahetustel on Mial peaaegu võimatu oma päevaseid unesid teha, kuna meie majja kolivad järjest naabrid sisse ja kõik muudkui puurivad. 😀 Meie saime oma puurimised saatega tehtud ja nüüd oleme tolerantsed ning ootame, et ka teised saaksid oma kodus valmis. Kuigi umbes iga päev satub keegi puurima täpselt siis kui Mia magab ja suudavad ta täpselt üles ajada. 😀 (Hihi, praegu kirjutamise ajal ka keegi puurib. 😀 ) See heli on nii kõva, justkui puuriks keegi täpselt Sinu seina, kuigi tegelikult ei pruugi puurija olla isegi mitte otsene naaber. Nii me siis olemegi pigem õue jalutama läinud, et ta saaks rahulikult tududa.

IMG_3995

Mänguväljakul on nii huvitav

IMG_4016

See kurb nägu kui teised beebid ei ole mängimisest nii väga huvitatud kui tema

Oeh, saidki vist suuremad selle nädala asjad kirja pandud. Ahjaa… üks asi veel. Ma koristan reaalselt IGA PÄEV 3x päevas ja kodu on ikka sassis. 😀 Ma ei tea, millal ma õpin sellega harjuma ja saan aru, et lapsega kodu ei saagi piinlikult korras olla ning ma ei pea koguaeg koristama kui Mia vähekenegi omaette on või magab. Millal sellega reaalselt ära harjub ja käega lüüakse? 🙂

IMG_3978

Pisike unine mõnnaja

Saadan teile palju soojust ja häid mõtteid,

Jana