Kust leida hea pulmaisa?

Tsaukii,

mina siin jälle oma pulma teemaga. Koht ja bänd on meil paigas, nagu te juba teate. Kaks tähtsat asja nimekirjast maas. Aga tegelikult on ju kolmas vähemalt sama tähtis asi puudu, või no isik – pulmavanem. Muidugi ma oskan googeldada ja saan sealt kõik need tuntud nimed, ei tohiks justkui raske olla. Aga on… sest ma ei taha meie pulma pulmaisa, kes teeb suve jooksul 50 pulma. Tegelikult ei taha isegi sellist, kellel on ainult kõik suve nädalavahetused täis. Miks? Kuna ma tunnen, et siis on meie pulm nagu järjekordne üritus ühel pikal liinil. See ei ole lihtsalt füüsiliselt võimalik, et kui pulmaisal on terve suvi pulmasid täis, siis ta jõuaks ka meie pulmaga detailideni laskuda ja teha sellest päris ainult meie päev. Paratamatult tuleb see 95% sarnane eelmisel õhtul läbi viidud pulmaga, selle vahega, et nimed on ära muudetud ja päeval on sõidetud teise Eesti otsa.

Armastus on imeline
Üks pilk ja pilt võivad öelda rohkem kui tuhat sõna (Foto: Aiki Võtti)

Muidugi ma saan aru, et nendel pulmaisadel on hunnikutes kogemusi ja nad tulevad kõige ettejuhtuvaga hästi toime… aga kas need kogemused asendavad selle erilisuse ja pühendumise just meile kahele, kes me oleme otsustanud meie jaoks erilist päeva oma lähedastega jagada. Siim on üsna tavaline mees ja ei viitsi pulma detailidesse lõpuni välja laskuda, seega saan ma rääkida siin kaudselt tema eest, aga suuresti iseenda mõtetest. Ma kujutan ette, et meie pulmavanemaks võiks olla inimene, kes on alles alustanud ja teeb seda tööd selle võrra suurema hoole ja pühendumisega. See pisike sabin sees aitaks teda ainult tagant utsitada ja pingutama panna. Pulmaisa/ema võiks osata luua väga mõnusa, siira ja sooja õhkkonna, aga samal ajal vürtsidada seda parasjagu vahvate ning lõbusate mängude ja ideedega. Ta ei tohiks olla suu peale kukkunud, aga midagi täiesti labast kindlasti ka ei tahaks.  Mulle meeldiks kui tal oleks aega päriselt süveneda sellesse, missugused inimesed me oleme ja selle põhjal läbi viia üks väga meielik pulm. Ilmselt see eeldaks temalt head inimeste tundmise võimet.

Naabrist parem korter 4
Hetk ajast, mil me alles ootasime, et saaksime ühiselt ehitatud koju kolida. (Foto: Aiki Võtti)

Kas kusagil teie tutvusringkonnas leidub selline pärl? Ma olen enam kui kindel, et googeldades sellist inimest ei leia. Või võib-olla olen ma nende vanade kalade suhtes ka liialt ebaaus. Kui teil on väga häid kogemusi ja emotsioone mõne väga tuntud pulmavanemaga, siis jagage kindlasti ka palun neid. Õige pulmaisa leidmine on nii raske ülesanne, aga mängib selle tähtsa päeva meeleolu loomisel ja hoidmisel ülitähtsat rolli. Palun jagage meiega enda kogemusi (nii külalise kui ka pruutpaarina) ja andke soovitusi. Eriti hea oleks kui oskaksite ka umbes hinnaklassi öelda, aga kui ei oska, siis loomulikult on meil ka suu peas ja saame ise hinna küsimisega hakkama. 🙂 Loodame, et sellel õigel inimesel on veel 25.august 2018 vaba.

Palju armastust teie ellu,

Jana

Posted by

Ma teen tihti rohkem kui esmapilgul tundub, et jõuda võiks. Armastan enda turundusalast tööd, tantsimist, ürituste korraldamist, kodu sisustamist ning loomulikult ka oma perekonda. Mul on imearmas tütar Mia Isabela ja tõeliselt toetav abikaasa Siim-Sten. Meie kõigi nimedest kokku tulebki meie blogi nimi JAnaMIaSIim - JAMISI. Blogi kannab meie kõigi nime, kuna kajastan siin meie pere tegemisi. Praegu on välja kujunenud nii, et mul on igaks aastanumbriks varutud vähemalt üks suur ja pöörane eesmärk, mis tuleb ära täita. Üle-eelmisel aastal oli selleks "Naabrist parem" saate võit, eelmisel aastal meie pulma korraldamine ja sel aastal kõige pöörasem - enda maja ostmine, ehitamine ja sisustamine. Praegusel hetkel saadki siin blogis end hästi kursis hoida sellega, kuidas valmib meie Veneetsia. Just, lugesid õigesti, kolisime mere äärsesse majja, mille nimi on Veneetsia. Ühtlasi plaanime ka kirjutada, mida tähendab tegelikult meie pere jaoks Tallinnast teise Eesti otsa mereäärsesse külla kolimine. Keerasime elud pea peale ja peame ilmselt veel mõnda aega enda elu korda seadma. Aitäh, et elad minu pere tegemistele kaasa.

7 thoughts on “Kust leida hea pulmaisa?

 1. Sel suvel käisin pulmas, kus oli alles alustanud pulmaisa ja kes teadis pruutpaari väga hästi. Enamus õhtuga sai ta väga hästi hakkama, samas oli kohti, mis jäid tema poolt juhtimata. Nagu õnnitlejate järjekorra organiseerimine; grupipildistamise organiseerimine jne sellised pisikesed asjad.

  Olen ka käinud kahes pulmas, kus pole pulmaisa olnud. Ühes täitsid seda rolli pruutneitsi ja isamees, teises peigmees.

  Edu õige inimese leidmisel.

  Meeldib

 2. Leho Luukas ja Tõnis Milling – külalisena/teenindajana nende mõlemaga kokku puutunud. Vanad kalad mõlemad, esimene natuke vähem ja teine rohkem, seega ka Tõnisega rohkem kokku puutunud ning ühelgi korral naerupisaratest puutumata jäänud pole. Suu peale kukkunud pole, kuid seejuures väga maitsekad.

  Meeldib

 3. Meie vaieldamatu lemmik on Tauri Tallermaa, kes oli meie pulmaisaks. Võtsime ühendust paljudega, kuid just tema oli see kellega tundsime et tal on aega ja tahtmist meid tundma õppida (mida ei saa öelda nt Millingu kohta kes oli sõbranna pulmaisaks ning kellel oli nii palju pulmi et nad said vaid korra enne pulmi kohtuda). Samuti ei olnud tal labaseid nalju ning ta aitas meid igati oma ideedega ja tasu oli tal väga mõistlik! Kuna meil on samad pulmabändid, siis ka see on super valik!!!

  Meeldib

 4. Veiko Veiert -super õhtujuht ja ka Margo Hussar – mulle tundub et nemad peaks vastama teie mõtetele et ta ei tee 50 pulma suvel jne -hästi tore õhujuht samuti . – hästi rahulikud, samas muhedad -lasevad ka külalistel süüa ja juua ja samas pole pulmad nendega kunagi igavad olnud. –

  Meeldib

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s