Jõulud – kas stress või rõõm?

Tsaukiii.

Nüüd oleme me oma perega ikka väga kaua blogist eemal olnud ja on lausa viimane aeg midagi kirjutada, kui me soovime teid siin meie tegemiste juures ikkagi hoida. Üks suuri põhjuseid, miks me ei ole jõudnud kirjutada, on see, et terve detsembri kuu käis meil üks suur jõulutrall. Erinevad jõulupeod ja siis muidugi kingituste valimine.

Ma ei tea kui paljudes peredes see nii on, aga nii minu emme kui ka Siimu ema jaoks on oluline pidada jõule just 24ndal, nii nagu sai meiega ikka lapsepõlves peetud. Kuna mõlema lapsed on alles mõned aastad suured olnud ja pereelu elanud, siis ei ole lihtsalt harjumust, et kõik ei saa ühel päeval koos olla. Nii me siis Siimuga eelmisel aastal otsustasime, et üks aasta oleme tema pere juures 24 ja teine aasta minu pere juures, niiviisi kordamööda. Selline jagamine tundus lihtsalt mõlema pere suhtes aus. Eelmine aasta olimegi 24ndal Siimu perega ja minu pere tegi siis 25ndal jõulud. Sel aastal olime minu perega 24ndal ja Siimu perega pidime siis olema 23ndal. Kõigile ikkagi 23 ei sobinud ja niiviisi siis oligi, et istusime 23ndal osaga perekonnast, 24ndal olime minu perega ja 25ndal siis ülejäänud osaga Siimu perekonnast. 27ndal oli veel sõpradega jõuluistumine ehk siis jõulud läksid väga pikaks. Selline perede vahel jagamine on vist kõikide noorte probleem. Tahaks justkui koos olla, aga samas tahaks ka oma vanemate ja õdede-vendadega veel koos olla. Ma ei teagi, mis vanuses see tuleb, et hakatakse ainult oma lastega kodus jõule pidama.? 🙂 See tundub palju vähem stressirohke. 😀  Perega koos istuda on muidugi mõnus, aga just see planeerimine ja kõigile meele järgi olemine on keeeeruline.

Armastame jõule ja üksteist

Üheskoos veedetud jõulud on ideaalsed

See on muidugi ka ainus negatiivne asi minu arvates jõulude juures. Tean, et kõikide nende kinkide välja mõtlemine tundub raske, aga kui Sa näed rõõmsaid nägusid kinke avades, siis need on kohe kindlasti kõike seda vaeva väärt. Lastele kinkide tegemine on eriti vahva, kuna nad tunnevad ju kõige üle suurt rõõmu. Mia sai see aasta lausa 14 jõulukinki avada… see on vist tänu sellele, et ta on praegu meil tutvusringkonnas ja suguvõsas üks väheseid pisikesi. Sai palju armsaid kingikesi. Koju kuuse alla toodi talle mänguköök, kuna ilmselt olid päkapikud näinud, et talle meeldib väga koos emmega süüa teha. Ja siis mujalt pakkidest sai ta palju köögiga seotud mänguasju: nõusid, juurvilju, puuvilju, potte-panne, küpsetuskomplekti. Ühesõnaga sai talle lõppkokkuvõttes asjalikum köök kui minul on elusuuruses. 😀 Ja nagu pisikesed tüdrukud ikka, ei jäänud ta ilma ka nukkudest ja raamatust. Seda Mia rõõmu ja säravaid silmi kõikide nende mänguasjadega mängides ei suuda minu jaoks miski asendada. Loomulikult tantsis ta peaaegu igalpool oma pisikest kava, seega said tema pakikesed ilusti välja lunastatud.

Jõululõuna

Sõbrannad kogu eluks

Mul on kuidagi üldse nii, et pärast Mia sündi on jõulud uuesti palju erilisemad ja tähtsamad. Tahan, et need oleksid just tema jaoks täiuslikud. Ma kohe naudin neid jõule palju rohkem kui eelnevatel aastatel ja isegi see ei häirinud, et lund ei ole. Lisaks Mia Isabela rõõmu nägemisele, meeldib mulle see, et saame siis alati terve perega kokku. Kuna minu pere elab kõik Pärnus / Pärnumaal, siis ma ei näe neid eriti tihti. Ja iga päev, mille me veedame kõik koos, on täis soojust ja rõõmu. Ma olen alati nii siiralt õnnelik, kui saan neid kallistada, nendega jutustada ja näha ka seda, kuidas nad Miaga mängivad, nii harva kui nad seda teha on saanud. Mulle meeldib teada, et isegi kui pere on mingis mõttes laiali läinud, oleme me mõned päevad aastas alati kõik koos. Jõulud kohe tekitavad sellise tunde, et on perega koos olemise aeg.

Musirullid

Meie pere pisikesed musirullid (Mia koos Jana venna laste Arturi ja Anetega)

Kui nüüd saaks kuidagi jõulugraafikud klappima, siis äkki muutuksid jõulud stressivabaks ja olekski ainult üks siiras ning puhas rõõm nii laste silmades kui ka pereringis olles. Siim muidugi arvas, et kuna ta ainus pikk vaheaeg, kus ei ole kooli ega ka tööd, on täpselt jõulude ajal 2 nädalat, siis järgmisel aastal samal ajal peaksime me hoopis pulmareisile minema. Küll see oleks alles mõnus vaheldus. 🙂 Ja siis jaanuaris peame jõule. 😀

Jõulud perega

Jana pere jõulud olid sel aastal eriti suured. Kohal olid ka onud lastega ja venna naise perekond. (PS. Selliseid vahvaid perepilte tehakse viimasel ajal selfide populaarsuse tõttu liiga vähe)

Lähiajal kirjutan ma meie vahvast minireisist, millelt me alles eile tagasi jõudsime.

Soovime teile kõigile imede rohket uut aastat!

Kallistame,

Jana, Siim ja Mia