Pulmablogi vol 1: miks abielluda? Kutsed ja aksessuaarid.

Meie pulmad on reaalselt kohe ukse ees ja ma otsustasin meie viimast kuud enne tähtsat päeva pulmablogina kajastada. Vol 1 postituses räägin, miks ma arvan, et on õige abielluda. Lisaks kirjutan pulmakutsetest ja dekoratsioonidest. Praegu on küll niii palju mõtteid peas, et öösel ei saa magada ja tundub, et detailid, mis tuleb veel paika saada, ei taha otsa lõppeda. 🙂 Selle kõige kõrval püüame võimalikult palju leida kahekesi aega, et enne pulmi meelde tuletada, missugune oli meie elu enne lapsevanemateks saamist ja miks me üksteist nii palju armastame. Neid põhjusi on palju palju, aga need kipuvad ununema igapäevases tööl käivate väikese lapse vanemate elus 🙂

Uskumatu, pulmadeni ainult 24 päeva veel. Nii ootan, et ma ei peaks oma perekonnanime koguaeg täht-tähe haaval inimestele ütlema. Gnezdova asemel Palm on ju nii palju lihtsam. See muidugi on kõige väiksem põhjus, miks pulmi üldse ootama peaks. Ma olen inimene, kes siiralt tahab abielluda üks kord elus selle ühe ja õige inimesega, kellega tunnen end turvaliselt, iseendana ja hoitult ning keda armastan siiralt ja kogu südamest. Näen, et Siim on samasugune inimene – ta ei abielluks, kui ei arvaks, et see abielu kestab terve elu. Võib ju öelda, et lihtsalt koos elades saab ka kõik hästi olla, aga minu arvates annab abielu suhtele uue hingamise ja väärtuse. Juba see, et peres on kõik ühe nimega, tundub minu jaoks nii loomulik ja miski, millest mina oma lapsepõlves puudust tundsin. Aga ka see teadmine, et me oleme üksteisele ühel erilisel päeval öelnud kõik maailma kõige ilusamad sõnad ja lubanud üksteist hoida, kaitsta ja armastada iga päev selles elus,  aitab ka tulevikus rasketel aegadel meelde tuletada neid õigeid emotsioone ja tundeid, mille pärast meist üldse paar sai.

Käisime koos Pärnu rannas Sunset Lounges armsa Maia Vahtramäe live kuulamas

Igaljuhul, ma poleks iial arvanud, et see pulmade korraldamine nii detailirohke ja aeganõudev on. Esimesed üksikud asjad nagu koht ja bänd olid meil ammu paigas, aga enamik detaile on paika loksunud alles viimase kuu jooksul kui me avastasime, et okou, pulmad on ju kohe. Isegi kõik pulmakutsed ei ole veel laiali viidud. Pulmakutsed lasime teha Siimu ema sõbrannal Kristal, kes aitas muide mul saates ka Mia pesa õmmelda. Käisime koos, valisime välja pulmavärvides paberid, pitsi, kartongi ja paelad ning tema hakkas neid ilusti tegema. Minu meelest tulid imeilusad ja täitsa meie pulma nägu. Kutsete tekstid kirjutasin ma ise valmis, kujundasin ise ja printisin paksule sidrunikollasele paberile välja ka. Ei olnudki vaja kusagilt trükikojast midagi tellida. Väike kokkuhoid tekstide ja trükkimise arvelt. Pits ise muidugi maksis isegi suure soodusega palju. Kuna imearmas Krista tegi kutsete valmistamise meile pulmakingiks, trükkisin ja kirjutasin ise, siis maksime ise kutsete eest jooksvalt vaid materjali tasu, mis tegi meie ühe kutse hinnaks umbes 3,5€ ehk kokku peaaegu 250€. Ma ei tea, kas see on palju või vähe, aga kui Krista poleks kingina teinud ja me ise poleks kujundaja ja trükikoja rollis olnud, siis ilmselt oleks see summa oluliselt suurem olnud. Internetist tellida tuleb kindlasti odavam, aga me oleme rahul, kuna saime ainulaadsed kutsed just meie pulma jaoks. 🙂 Kust olete teie kutseid tellinud / vaadanud ja mis hinnaga kätte saanud?

Tegin pildid praegu öösel postitust kirjutades ja värvid ei jäänud üldse õiged 🙁

Lisaks pulmakutsetele peavad imeilusad olema ka aksessuaarid. Kuna meie pulma puhul on tegemist küünipulmaga, siis üks meie blogi tähelepanelik lugeja kirjutas meile imearmsa kirja, mille tulemusel teevad meie pulma kaunistused just Triin koos oma armsa abikaasaga, kes oma tööde kõrvalt on alustanud pisikese perefirmaga PuitProjekt OÜ. Nende imelist tootevalikut näete facebookist ja instagramist. Pulmakaunistusi neil muidugi seal vist väga palju veel ei ole. Meie oleme koos maha istunud ja välja valinud väga palju erilisi kaunistusi, millest paljudel on kanda ka tähtis roll meie edaspidises elus ja ka meie külaliste eludes. Kui kõik need asjad valmis saavad, siis usun, et need vääriksid lausa eraldi postitust, kuna oleme koostöös ja eriti nende soovitusel välja valinud ülipalju lahedaid detaile. Triin, kes on PuitProjekti perenaine, on nii särav, hakkamist täis ja elurõõmus. Pakatab lahedatest ideedest ja võtab ka võimatud väljakutsed vastu. Mul on ausalt ainult kiidusõnu tema jaoks. Tõesti ideaalne inimene, kellega koostööd teha.  PS. Näitame juba lähipäevil kui ägeda lambi nad Mia Isabelale kinkisid ja loosime ühe ka meie jälgijate vahel välja, seega olge valmis. 😉

PuitProjekt OÜ teeb tõeliselt ilusaid ja erilisi puidust sisekujunduse detaile

Viimased päevad on olnud üldse üks suur detailidesse laskumine ja eelarvesse kadumine. Panime algul eesmärgiks  10 000€, aga seda ületame me kohe kindlasti. Ma ausalt ei kujuta ette, kuidas inimesed üldse väiksema summaga pulmad peetud saavad. Kui juba catering, pulmaisa ja bänd kokku panna, siis on üle 6000€… ja mõni peabki sellise rahaga pulmad ära. Huuh, ulme. Ausalt kadestan neid, kes seda suudavad. Järgmises postituses kirjutan enda viimase hetke meelemuutusest pulma teema osas, kelle ja miks valisime oma pulmaisaks ning mis eriskummaline tegevus on meile pulma planeeritud. 🙂

IMG_7976

Püüan siin järgnevatel päevadel ja nädalatel üsna põhjalikku pulmablogi pidada, ehk saab keegi inspiratsiooni. Meie jaoks on see teekond küll üsna aeganõudev ja stressirohke olnud. Aga küll kõik paika loksub. 24 päeva on ju veel aega 🙂

 

Kallistan,

Jana