Pulmapäeva algus – ajanappus ja pisarad

Heihei!

Pulmadest on nüüd juba omajagu möödas, aga ma ei ole siiani jõudnud sellest kirjutama. Tööl oli ülikiire NUBLU turule toomise viimaste pingutustega, Mia Isabela oli vahepeal silmapõletikus, trennid hakkasid uuesti pihta, korraldasin Mia teist sünnipäeva ja tegelt olin ausalt öeldes esimene nädal pärast pulmi täiesti tühi jahukott. Lihtsalt eksisteerisin, ilma et oleks jaksanud ükskõik mida teha. Aga pidin end ruttu-ruttu koguma, et tavaellu tagasi lülituda.

42559802880_dbde795e6b_o

Siim end valmis sättimas (Foto: Aiki Võtti)

Nagu igalt poolt juba ka kuulda oli, siis muutsime kõigest 4 päeva enne pulmi oma pulmakohta (miks? Kirjutan sellest eraldi postituse). See aga muutis pulmapäeva hommiku ülipingeliseks. Kuna uues valitud küünis oli ka eelmisel päeval pulm, siis nemad kolisid välja ja meie sisse üheaegselt. Meie Siimu, mul emme ja Miaga käisime hommikul tegelt notaris veel ametlikult meie abielu registreerimas, seega ei saanud me päris hommikul kaunistamisega alustada ka. Ma tean küll, et kõik ütlevad, et pruut peab pulmapäeval lihtsalt ilusaks saama ja no stress, aga no ma ei suutnud. Pidin ikka küüni kohapeale minema ja nii palju ära tegema kui vähekenegi suutsin. Veel 5 tundi enne tseremoonia algust jooksin ma põhupakkide ja laternatega küüni hoovis ringi. Sain aru, et viimane aeg on ära minna ja kui aus olla, siis tegelt ma päris niiviisi kõike valmis ja kaunistatud ei saanudki nagu ma unistasin. Ma ei näinud lõpliku viimast pilti ja siis süda ei andnud rahu. Terve tee, mis ma küünist mõisa üksi sõitsin (üle poole tunni), ma lihtsalt nutsin kogu südamest. Esiteks sellepärast, et kõik ei saanud ikka nii nagu ma unistasin ja tegelt ka sellepärast, et ma sain aru, et me ei jõua enam mitte kuidagi valmis. Vaja oli ju teha meik, soeng, TV3-ga intervjuu ja ka ilupildid. Kui ma lõpuks kohale jõudsin, siis olin täiesti ära nutetud, kaenlas umbes 200 asja, mis igal võimalusel tahtsid maha kukkuda. Õnneks videograaf Anre oli üliarmas – märkas, et ma olen hädas ja aitas mind asjadega.

29464156857_fb4b99586a_o.jpg

Sven on nii mulle kui Siimule venna eest ja aitas meid pulmade korraldamisel enim (Foto: Aiki Võtti)

Kohale jõudes asusime kohe meiki tegema. Olime juba meigipõhja ja natuke silmi ära teinud kui Ott helistas ja palus Getu abi oma riiete triikimisel. Niiviisi Getu siis tormaski appi ja mina, kes ma olin niigi paanikas, olin selleks hetkeks juba täiesti kindel, et enam me küll kuidagi ei jõua. Õnneks olin ma palunud enda juuksuri Laura pruutneitsitele soenguid tegema. Pruutneitsite soengud jäid pooleli ja Laura asus mulle lokke tegema, et aega mitte kaotada. Kui Getu tagasi jõudis, siis askeldas üks minu juuste ja teine meigi kallal. Siis hakkas juba vaikselt lootus tagasi tulema, et äkki ikka jõuame. Teadsin, et kui Getu meigiga lõpetab, siis on vaja juustesse panna veel juukseehe ja siis ongi kõik. 🙂

43493585245_81a80956a1_o.jpg

Getu ja Laura panid mind sel päeval printsessina tundma (Foto: Aiki Võtti)

Samal ajal oli minu parim sõbranna Külli ikka küünis ja püüdis kõik minu soovid kuidagigi veel kauge juhendamise pealt teoks teha. Kuna ta oli ka minu pruutneitsi, siis palusin tal ise lõpuks ikkagi ka mõisa sõita, et ta saaks ka end valmis sättida ja saaksin ka neid hetki temaga jagada. Ausalt, tema oli sel päeval minu suurim tugisammas, abiline, hingerahu – tõeline unistus sel päeval. Ilmselt ma ei oska teda selle eest iial piisavalt hästi ära tänada. Aga ma loodan, et ta sisimas teab, et ilma temata ei oleks see päev olnud minu jaoks pooltki seda, mis see oli.

43493521875_598a7ba550_o

Minu naissoost teine pool, minu Külli (Foto: Aiki Võtti)

Me Siimuga olime mõlemad täielikult valmis umbes kell 15.00. Kell 16.00 pidi meist poole tunni sõidu kaugusel algama tseremoonia. Meil oli andmata veel TV3 intervjuu ja tegemata ilupildid. Meil jäi nende mõlema peale kokku reaalselt ainult pool tundi, reaalsuses läks meil 45 minutit ehk olime ajast täielikult maas. Meie fotograaf Aiki Võtti ja videograaf Anre Kuldja suutsid mõlemad selle lühikese ajaga imelisi kaadreid saada. Ausalt, ma olen neist mõlemast vaimustuses!

29431515537_691f5d8833_o

Kui kaks poolt moodustavad ühe hästi toimiva terviku (Foto: Aiki Võtti)

Meile tuli üliägeda sinise ameeriklasega järgi hästi vahva, aga vaikne Ats. Ta oli Siimu onu tuttav ja oli vahva, et Siimu onu ka koos meiega terve selle teekonna sõitis – ta on meil mõlemal väga südames ja meile väga oluline. Saime sõitma 15.45 ehk oli kindel, et tseremoonia ei alga enne 16.15. Minu kõik asjad olid üleval mõisas ja need jäidki sinna. Teiste asjade hulgas telefon ja kõik vajalik avatantsuks – jalanõud, bokserid seeliku alla ja rinnahoidjad crop pluusi alla. Kuna mu kleit oli ülipikk ja lohisev, siis oli selge, et sellega ma tantsida ei saa ja seetõttu olingi tellinud eelnimetatud komplekti eraldi tantsimiseks.. Kuidas see olukord lahenes, sellest räägin juba pulmapeo postituses. Igaljuhul, teel küüni mõtlesime, et pulmakoha täiesti teise kohta viimisega olime unustanud mõelda mängude auhindadele. Helistasime veel sinna sõites pulmaisale ja küsisime, et mis saab. Ta vastas, et tal on kõik olemas ja me ei pea muretsema. Lisaks soovis üks minu sõbranna samal päeval enda kaaslast kaasa võtta. Kuna üks paar ütles samal päeval, et nad ei tule (hiljem meie rõõmuks siiski tulid), siis paistis, et saab nii. Helistasin siis veel vahetult enne tseremooniat ja palusin laudu ning nimesilte ümber tõsta, suhtlesin sel teemal nii parima sõbranna kui cateringiga. Ka nemad pidid veel viimasel hetkel jooksma. Kui need kõned olid tehtud, siis otsustasime, et aitab, nüüd naudime… Pugesin Siimu kaissu, andsime telefoni Siimu onu kätte ja ootasime meie ärevat ja elu ilusaimat hetke.

43651147434_1423dac0cd_o

Meie äge pulmaauto (Foto: Aiki Võtti)

Päris crazy algus pulmapäevale… Aga see on see, kui ei suuda kontrolli enda käest ära anda. Ma ausalt soovitan kõikidel abiellujatel enda lähedasi võimalikult palju kaasata, et nad teaksid pulmapäeval Sinu soove unepealt ja Sa ei peaks pisarsilmis kusagile sõitma.  Ma luban, et kõik hull sai selle postitusega otsa… alates tseremooniale jõudmisest oli kõik maagiline. Sellest aga juba järgmine postitus.

44401521021_b35d634951_o.jpg

TV3 tundis, et me oleme endiselt nii nende kanali inimesed ja sooviks meie pulma kajastada (Foto: Aiki Võtti)

Kallistan,

Jana