2019. aastal uus kodu?

Hei, sõbrad!

Iga aasta lõpus ja uue alguses vaatame ilmselt me kõik enda elule otsa ning mõtleme, mis läks eelmisel aastal hästi, mis halvasti ja mis meid eriti õnnelikuks tegi. Kui kokkuvõtted on tehtud, siis me mõtleme kohe sellele, mida uuel aastal endale lubame ja saavutada tahaks. Täpselt nii tegime ka meie Siimuga ja jõudsime järeldusele – 2019.aastal kolime me oma majja.

Juba eelmisel kevadel me kaalusime seda väga tugevalt ja olime isegi maja välja valinud, aga kuna pulmade korraldamisega oli nii palju toimetamist, siis ei jõudnud me piisavalt kiiresti tegutseda ja maja osteti ära. Pärast pulmi matsime maja mõtte maha ja mõtlesime, et ei, meil pole seda vaja. Uskusime siiralt, et me oskame lihtsalt olla, üksteise seltsi ja praegust korterit nautida… aga näed, nüüd on 4 kuud möödas ja meie siin jälle oma maja plaaniga.

Me armastame väga oma korterit. Iga nurka sellest. Panime siia ju kogu oma tolleaegse ehituskogemuse, magamata ööd ja päevad, olime telekaamerate valvsa pilgu all ning vaatasime kõrvalt, kuidas ainus 1 minutine vaidlus keerati suureks draamaks, missest, et reaalsuses kallistasime ja leppisime kohe ära. Valasime selle korteri võidu nimel tõesti higi ja pisaraid, aga kogesime ka siirast rõõmu, suurt uhkust eneseületuste ja saavutuste pärast. Oleme veetnud siin korteris meie elu parimad 1,5 aastat. See on meie pisikese Mia Isabela esimene päris oma kodu, kus me oleme saanud tema kasvamist jälgida. Niiii raske on lahti lasta.

8k6a7527

Tema nimel teeks kõike. Foto: Kerli Halliste

Aga hoolimata kõikidest nendest tugevatest emotsioonidest tunneme, et on aeg seda teha. Mia Isabela armastab õues olemist. Isegi kui ta on lasteaias juba 2 korda päevas õues käinud, siis koju jõudes küsib ta ikkagi õue. Ta on aktiivne, rõõmus ja terve laps, kellele meeldib joosta, hüpata, turnida, mängida, joosta ja tõukerattaga sõita. Kuna saate ajal elasime me korteris, millel oli pisike oma aed, siis me nägime, kui mõnus oli suvel ikka uks lahti teha ja Mia oma aeda mängima lasta. Ja siis ta oli kõigest 7-8 kuune. Mõelge, millist rõõmu ta praegu, 2-aastasena sellest tunneks. Ta saaks kasvõi hommikust õhtuni turvaliselt õues oma hoovis mängida. Meie Siimuga unistasime ka mõlemad lapsena oma majast, aga mõlema vanemad ostsid majad alles siis kui me “pesast välja hakkasime lendama”. Niiviisi me siis Siimuga mõtlemegi, et Miale tahaksime me seda rõõmu ikka pakkuda, millest meie ilma jäime.

Selleks, et meil oleks ikka motivatsiooni tegutseda, panime endale ajalise eesmärgi – 2019.aasta jooksul kolime majja. Me teame, et see on kreisi eesmärk. Oleme selle aasta kõik 3 päeva kinnisvaraportaale uudistanud ja endale sobivat maja otsinud. Kuna saade andis meile hea ehituskogemuse, siis me ei karda osta maja, mis vajab nokitsemist. Saatest saadud sisustuskirg ei laseks  kellegi teise sisustatud kodus elada. Nüüd oskame lihtsalt tahta enda nägu kodu.

Kuna praegune korter on meile nii kallis, siis olime veendunud, et selle korteri anname üürile ja ostame maja kõrvale. Eelmisel suvel kui pangas maja kohta käisime uurimas, oleks meile ilusti niiviisi laenu antud ka. Vajasime ainult 10% sissemaksu. Praegu aga oleme arutanud ja mõtlesime, et me ei tahaks noorte inimestena ennast lõhki laenata. Isegi kui me üüriga kataks praeguse korteri pangalaenu, siis me ei taha seda riski võtta, et mis siis saab, kui parasjagu üürilist pole. Oleme Siimuga ühel lainel ja mõtleme, et käitume mõttetera järgi: “rikas ei ole see, kes palju teenib, vaid kes suudab kulusid kontrolli all hoida”. Niiviisi siis olemegi otsustanud, et üks laen maksimaalselt ja ei riski. Praeguse korteri müügist saame uue kodu sissemaksu ja kui on vaja, siis hakkame enda raha eest tasapisi maja nokitsema.

Kodu

Oleme siin kodus kogenud niiii palju häid ja unustamatuid emotsioone ning kasvanud koos veel tugevamaks. Foto: Aiki Võtti

Oeh, niiviisi me siis panemegi endale nii armsaks saanud kodu müüki. Me niiiiii loodame, et siia kolib keegi, kes armastab seda korterit sama palju kui meie. Siin on tõesti hea. Nii soe, hubane ja kodune. Ja meil on naabritega ikka VÄGA vedanud. Majas on kõik ülisõbralikud ja abivalmid inimesed. Ükskõik mida vajad, kirjutad maja Facebooki gruppi ja 5 minutiga on Sul see ukse taga – vot nii head inimesed. Kui Sa loed seda postitust ja tead kedagi, kes otsib sellist armsat korterit, siis anna talle märku. Meie korteri müügikuulutuse leiab siit lingilt.

Praegu on kurbus ja elevus ühe korraga. Mõte oma kallist kodust välja kolimisest teeb rohkem kui kurvaks ja tundub ebatõenäoline, et elus veel kord saaks naabritega nii hästi vedada. Samas soov pakkuda Miale oma majas elamist paneb meid tegutsema. Loomulikult olen ma elevil ka uue kodu sisustamise pärast. Tahaksin end veelkord proovile panna. Usun, et seekord oleksid kõik otsused ja valikud teadlikumad ning kogu protsess hoopis teistmoodi. Kõik teie, kes te meid oma koju hääletasite, ärge teie muretsege, et teie panus nüüd kuidagi raisus on. Me hindame seda endiselt väga-väga ja teadke, et kui ma saame korteri maha müüdud, siis tänu teie panusele on meil olemas oma maja sissemaksuraha. Aitäh, siiralt ja südamest! 🙂

Loodan, et olete sellel suure eesmärgiga aastal meiega ja tunnete meie üle rõõmu.

Unistuste täitumist 2019.aastal!

Jana