küpsetamine – minu ja mia lemmik ühine tegevus

Jõuluaeg on käes ja ausalt öeldes lõpuks tunnen, et tööl läheb tsipakene rahulikumaks ning jõuan ka siia blogisse. Sel aastal ma kuidagi üleüldse väga ootan ja naudin jõuluaega. Ehtisime koos lastega varakult kuuse. Pean muidugi tunnistama, et meie pätu Ami Ariana on püüdnud seda juba kordi ja kordi hävitada, aga rõõmu on sellest siiski rohkem. Ja eks naljakas on vaadata ka kui järjepidev ta on. Päkapikud hakkasid ka juba esimesest advendist käima ja üleüldse on seda pühademeeleolu praegu meie kodus palju.

Pühadest inspireerituna otsustasime Mia Isabelaga jõulumuffineid küpsetada. Kui te meid juhuslikult ka instagramis jälgite, siis ilmselt olete näinud, kui palju Mia küpsetamist armastab. Ta võiks ilmselt iga päev minuga mõne küpsetise valmis meisterdada. Aga pea ainuke magus kook/küpsetis, mida ta ise ka sööb, on siiski muffin. Usute või mitte, aga see laps ei söö isegi küpsisetorti. Nii me siis otsustasimegi, et teeme just muffineid. Ja et säiliks jõulumeeleolu, andsime neile väikese jõulunüansi juurde.

Jõulumuffinite retsept

Nende muffinite valmistamine oli IMELIHTNE, seega jagan ka retsepti, juhul kui oma pisikestega küpsetamise soovite ette võtta. Ütlen kohe ära, et tegime tunde järgi.

Vaja läks:
1 pakk muffinipulbrit, 200 ml vett, 100 ml õli, värskeid (või külmutatud) vaarikaid, 400g toorjuustu, 300ml vahukoort, 2-3 mandariini, tunde järgi kaneeli, suhkrut, vanillisuhkrut.

Valmistamine:
Sega muffinipulbrist, veest ja õlist taigen. Jaota see võrdselt muffinivormide vahel ära. Meie saime antud kogusest 15 suurt muffinit. Pane igasse muffinivormi taigna sisse umbes 3 vaarikat. See teeb muffini mahlasemaks ja maitsvamaks. Pane umbes 20-25 minutiks 200 kraadisesse ahju küpsema.

Toorjuustu kate: Pane kaussi 400g toasooja toorjuustu, pigista sinna peale 3-4 suurema mandariini mahl. Lisa eelistuse järgi suhkrut, vanillisuhkrut ja kaneeli. (Kaneel ja mandariin annavad mõnusa jõulumaitse.) Mikserda kõik korralikult läbi. Vahusta vahukoor ja sega see aeglaselt toorjuustu segu sisse, et toorjuustukreem jääks õhuline ja kreemine.

Kui muffinid on jahtunud, pane toorjuustu kate muffinitele peale, kaunista enda maitse järgi ja naudi. 🙂

Kui Sa soovid, et muffinid oleksid samasuguse jõulupärase disainiga, siis punased muffinipaberid ja sädelevad põhjapõtradega tikud leiad Pepcost. Selle imeilusa koogialuse ja armsa piparkoogi kujukesega spaatli saime ka Pepcost. Seal on üleüldse praegu megasuur valik vahvaid küpsetusasju, jõuluehteid, jõuluriideid ja hea hinnaga ägedaid mänguasju, mida jõuluvana saaks kuuse alla panna. Soovitame teil kindlasti Pepcodesse piiluda. Panen siia Pepco.ee jõulupakkumiste lingi ka, et saaksite nende jõulupakkumisi mugavalt piiluda.

Kuidas teil on? Kas jõulud juba hinge pugenud? Mida teie armastate jõulude ajal küpsetada?

Saadan soojad kallistused!

*Postitus on valminud koostöös Pepco Eestiga